Bloemkoolsoep met saffraanboter

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de bloemkool en verdeel ze in roosjes. Kook ze gaar in 400 ml water met een snuifje zout. Hou enkele roosjes apart voor de afwerking.
  • 2 Smelt de boter in een pannetje. Voeg saffraandraadjes en poeder toe en laat kort kleuren. Zet opzij.
  • 3 Pureer de bloemkoolroosjes met de staafmixer. Voeg de room toe en mix nog even mee. Breng op smaak met witte peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Verdeel de soep over warme kommen en bedruppel met de saffraanboter. Werk af met kleine bloemkoolroosjes.

Bloemkoolsoep met saffraanboter is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ravioli met saffraanboter
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesen met ananas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanboter
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met sint-jakobsschelpen en saffraanboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept