Sardientjes in 't groen

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de sardientjes schoon, ontschub, verwijder de kop en de zijvinnen en fileer.
  • 2 Maak de spinazie schoon, verwijder de steeltjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 4 Blancheer de spinazie 5 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
  • 5 Fruit de sjalotjes in de helft van de boter en wanneer ze beginnen te kleuren, bestrooi met bloem. Voeg al roerend met de garde beetje bij beetje de melk toe tot de saus bindt. Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Voeg de uitgelekte spinazie toe, kruid met een snuifje nootmuskaat en breng aan de kook.
  • 7 Beboter een vuurvaste schotel met de rest van de boter. Giet de helft van de spinaziesaus erin, schik de sardienfilets erop en bedek met de rest van de saus.
  • 8 Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en plaats de schotel gedurende 12 minuten in de  hete oven.

Sardientjes in 't groen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Maaltijdsalade met sardientjes en croutons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme aardappelsalade met sardientjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersandwiches
20 min Snack
Bekijk recept
Plaatpizza met sardientjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept