Konijn met zwarte olijven

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Blancheer de citroenschilletjes 3 minuten in water. Laat ze goed uitlekken.
  • 2 Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Braad ze rondom aan in een pan in hete olie. Doe er de ui, de knoflook en de salie bij. Laat kort meebakken.
  • 3 Doe de olijven, de citroenschilletjes en de wijn bij het konijn. Dek af. Laat 40 minuten stoven op een zacht vuur. Giet er eventueel iets meer wijn of een beetje kippenbouillon bij zodat het niet aanbrandt.
  • 4 Schep op een grote serveerschaal. Werk af met de uitgelekte kappertjes en dien op. Lekker met een frisse, groene salade, een polentataartje of in de schil gekookte en gebakken aardappelschijven.

Konijn met zwarte olijven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept