Paastaart

12
60 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de springvorm en bestuif 'm met bloem.
  • 2 Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en klop er dan lepel per lepel de suiker door, tot het eiwit mooi glanst.
  • 3 Klop de eidooiers samen met de honing, de helft van de koffie en de likeur tot een dikke, witte massa.
  • 4 Zeef de bloem met het bakpoeder, het cacaopoeder en een snufje zout. Schep ze door de eiermassa. Spatel er door slot ook het stijfgeklopte eiwit door.
  • 5 Schep het beslag in de vorm en zet 35 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de taart binnenin droog is. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Ontvorm.
  • 6 Klop de slagroom stijf. Roer de mascarpone los met de rest van de koffie en de suiker. Meng met de slagroom.
  • 7 Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de koffiecrème. Zet er de bovenste helft weer op. Bestuif net voor het serveren met poedersuiker. Werk af met eitjes en een lint.

Paastaart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Paastaart met yoghurt
2 min Nagerecht
Bekijk recept
Paastaart met vanillecrème en frambozen
75 min- Nagerecht
Bekijk recept
Pastiera Napoletana (Napolitaanse paastaart)
45 min Gebak
Bekijk recept
Verrukkelijk zoete paastaart
60 min -
Bekijk recept

Paastaart met yoghurt
2 min Nagerecht
Bekijk recept
Paastaart met vanillecrème en frambozen
75 min- Nagerecht
Bekijk recept
Pastiera Napoletana (Napolitaanse paastaart)
45 min Gebak
Bekijk recept
Verrukkelijk zoete paastaart
60 min -
Bekijk recept