Provençaals lam

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de paprika's, verwijder de zaadjes. Spoel de aubergines en dep ze droog. pel en ontpit de tomaten. Snij de groeten in gelijke blokjes. Pel en plet de knoflook.
  • 2 Bak de aubergines een paar minuten in olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Roerbak in dezelfde pan de paprikablokjes 3 minuten. Doe er de aubergines, de tomaatblokjes, de tijm en de rozemarijn bij. Kruid met peper en zout. Hou warm.
  • 4 Kruid de lamsnootjes met peper en zout. Bak het vlees 2 tot 5 minuten aan elke kant (van rosé tot doorbakken) in olijfolie. Hou het warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Blus de braadpan met de fond. Leng aan met een kopje water. Laat 1 minuut stevig doorkoken. Werk, van het vuur af, de saus op met vlokjes ijskoude boter.
  • 6 Verdeel vlees en groenten over de borden. Lepel er wat saus bij en dien op.

Provençaals lam is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lentestoofschotel met lam
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout gemarineerd met koffie
1 uur-
Bekijk recept

Roerbakschotel met spruiten
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten gevuld met Provençaals gehakt
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met tomaten-paprikasaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met bleekselderij en kruidenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept