Haantje gevuld met abrikozen

4
60 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de helft van de abrikozen in kleine stukjes. Maak de venkel schoon en snij in kleine blokjes. Snipper het groen. Fruit de venkelblokjes en venkelzaadjes in 2 el boter. Blus met de Noilly Prat.
  • 2 Doe de gestoofde venkel, het venkelgroen en de stukjes abrikoos bij het kalfsgehakt. Kruid met peper en zout. Meng goed.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de haantjes aan de binnenen buitenkant met peper en zout. Vul ze met het gehakt. Bind de pootjes bij elkaar met keukentouw.
  • 4 Beboter een grote ovenschaal en schik er de haantjes in. Leg er de takjes tijm en de hele abrikozen bij. Zet 35 à 40 minuten in de oven. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te serveren.

Haantje gevuld met abrikozen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje & cappuccino van wortelen met kardemom
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oktoberfeest Haantje
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden Haantje In Chinese Saus.
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept