Gepaneerde vis met tartaarsaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Spoel ze en dep ze droog met een schone keukendoek. Bak ze 3 minuten in de friteuse op 160 °C. Schud er de meeste olie af en laat ze uitlekken op keukenpapier. 
  • 2 Dep de vis droog, kruid de filets met peper en zout. Doe de bloem, losgeklopte eieren en broodkruim in drie aparte kommetjes. Wentel de visfilets eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het broodkruim. Druk zachtjes aan. 
  • 3 Maak de tartaarsaus. Hak de augurk, de hardgekookte eieren en de kappertjes en meng alles met de mayonaise. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met citroensap, peper en zout. 
  • 4 Frituur de stukken vis 4 à 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de frieten een tweede keer op 180 °C, 2 tot 3 minuten. Serveer de zelfgemaakte fishsticks met de frietjes, de tartaarsaus en een frisse salade.

Gepaneerde vis met tartaarsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Grappige hardgekookte eieren met tartaarsaus
Snack
Bekijk recept
Mosselbrochettes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Forel met tartaar van zuring en salade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmburgers
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met sinaasappeldressing
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gepaneerde kikkerbilletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept