Gemarineerde zalm met avocado

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de marinade voor de zalm. Meng de olijfolie, citroensap, suiker, mosterd, dille, bieslook, rode ui en gekneusde, roze peperbollen. Kruid af met peper en zout. Leg de carpaccio van zalm in een schaal en lepel er de marinade over. Laat minimum 30 minuten tot 2 uur marineren in de koelkast.
  • 2 Snijd de rode bieten in plakjes van 0,5 cm dikte. Snij 1 avocado in plakjes en besprenkel met wat citroensap.
  • 3 Mix het vruchtvlees van 1 avocado fijn. Voeg 2 el room, 2 el citroensap, 1 el mierikswortelpuree, peper en zout toe.
  • 4 Verdeel de zalm over de borden. Leg de rode bietplakjes en avocadoplakjes op de zalm. Werk af met toefjes avocadocrème, zurkelblaadjes en kappertjes.

Gemarineerde zalm met avocado is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept