Vistajine met couscous

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 Doe een scheut olijfolie met een snuf venkelzaad en het kaneelstokje in een grote pan of (liefst) vuurvaste tajine. 2 Snijd de zeeduivelfilets bij zodat ze dezelfde maat hebben en leg ze in een ovenschaal of braadslede. Hak de afgesneden puntjes in stukjes, doe ze in de grote pan en roer regelmatig. Pel en snijd de ui in dunne ringen. 3 Snijd de Spaanse peper in dunne ringen en doe samen met de ui in de pan. Hak de olijven grof, voeg toe, roer alles goed door elkaar en laat het mengsel afkoelen. 4 Sprenkel olijfolie over de zeeduivelfilets. Pers er de ongepelde tenen knoflook over. Bestrooi met venkelzaad, ras-el-hanout, oregano en zout en peper. Wentel de filets door het kruiden/specerijenmengsel en zet ze 14 minuten, of tot ze gaar zijn, op de bovenste stand onder de hete grill. 5 Snijd de helft van de tomaten in grove stukken en de andere helft in kleine stukjes, en doe ze samen met de fijgehakte, ingemaakte citroen, de ras-el-hanout en wat draadjes saffraan bij het mengsel in de pan. Roer alles goed door en voeg 250 ml water toe. 6 Hak de koriander fijn en doe die bij het mengsel in de pan. Doe de mosselen in de pan/tajine, doe het deksel er vlug op en laat ongeveer 8 minuten koken tot de mosselen allemaal open zijn. Maak intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 7 Controleer of de zeeduivel gaar is. Is dat het geval, zet de grill dan uit en laat nog even in de oven staan. 8 Doe de yoghurt met harissa en een flinke scheut olijfolie in een kom er roer goed door elkaar. Strooi er een snufje zout over. 9 Serveer de mosseltajine, de zeeduivel en de yoghurtsaus met couscous en bestrooi vlak voor het serveren met wat korianderblaadjes.

Vistajine met couscous is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistajine
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistajine Met Tomaten
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistajine
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept