Zoek
Zalmquiche met karameluien
4
50 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 vellen bladerdeeg (diepvries)
3 eetlepels boter of vloeibaar bakproduct
8 sjalotten, gehalveerd
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel suiker
boter om in te vetten
bloem om te bestuiven
4 eieren
125 ml slagroom (Melkan)
zout
versgemalen peper
300 gram zalmfilet, in blokjes
1/2 courgette, in dunne plakken
100 gram geraspte jong belegen kaas
4 eenpersoons ovenschaaltjes of quichevormpjes
Bereiding
1
Laat de vellen deeg ontdooien
2
Verwarm de oven voor op 200C
3
Verwarm de boter en laat de sjalotten op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin bakken
4
Voeg de tijm en suiker toe en laat de uien op lage stand nog 5 minuten goudbruin karameliseren
5
Vet ondertussen de vormpjes in met boter en bestuif met bloem
6
Verdeel het deeg over de bodem en druk de randen goed aan
7
Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper
8
Verdeel de zalm en courgette om en om over de deegvormpjes en bestrooi met zout en peper
9
Giet het eimengsel erover en schud even met de vorm om alles goed te verdelen1
0
Schep de sjalotten erop en bestrooi met de kaas. Bak de quiches in 15 tot 20 minuten gaar
Zalmquiche met karameluien is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Zalmquiche met karameluien
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse zalmquiche
2 uur-
Bekijk recept
Zalmquiche met dille en garnalen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmquiche
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika-zalmquiche
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept