Zoek
Koolcupcake
12
45 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 gr rode kool (plus 4 bladeren voor de garnering)
12 papieren muffinvormpjes
1 muffinvorm
250 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr bloem
1,5 tl bakpoeder
100 gr geraspte harde geitenkaas
6 el olijfolie
1 dl Griekse yoghurt
2 dl melk
1 ei
1 eidooier
75 gr walnoten (fijngehakt)
peper en zout
chilipoeder
75 ml slagroom
100 gr zachte geitenkaas
Bereiding
1
Rasp de rode kool fijn.
2
Zet een pan met water op en doe de geraspte kool erin zodra het water kookt.
3
Haal de rode kool eruit als het water weer aan de kook is geraakt.
4
Doe de rode kool in een zeef en stop het kookproces door het af te spoelen met koud water.
5
Blancheer op deze manier ook de achtergehouden koolbladeren
6
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
7
Doe de bakvormpjes in de muffinvorm.
8
Meng in een kommetje het zelfrijzend bakmeel, de bloem en het bakpoeder.
9
Doe in een grote kom de geraspte kaas, de olie, de Griekse yoghurt, de melk, het ei en de eidooier en roer alles door elkaar.1
0
Roer het bloemmengsel, de rode kool en de walnoten erdoor en breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.1
1
Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes.1
2
Bak de cupcakes in 25 minuten gaar.1
3
Klop de slagroom met de mixer stijf en brokkel de geitenkaas erdoor.1
4
Prik na 20 minuten een satéprikker in een cupcake.1
5
Als de prikker er droog en schoon uitkomt, zijn de cupcakes gaar.1
6
Haal ze uit de oven en laat ze in de vorm afkoelen.1
7
Besmeer de afgekoelde cupcakes met het slagroom/geitenkaasmengsel. 1
8
Snijd reepjes uit de achtergehouden rode koolbladeren en maak er sneeuwvlokken van.
Koolcupcake is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker