Koolcupcake

12
45 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de rode kool fijn.
  • 2 Zet een pan met water op en doe de geraspte kool erin zodra het water kookt.
  • 3 Haal de rode kool eruit als het water weer aan de kook is geraakt.
  • 4 Doe de rode kool in een zeef en stop het kookproces door het af te spoelen met koud water.
  • 5 Blancheer op deze manier ook de achtergehouden koolbladeren
  • 6 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • 7 Doe de bakvormpjes in de muffinvorm.
  • 8 Meng in een kommetje het zelfrijzend bakmeel, de bloem en het bakpoeder.
  • 9 Doe in een grote kom de geraspte kaas, de olie, de Griekse yoghurt, de melk, het ei en de eidooier en roer alles door elkaar.1
  • 0 Roer het bloemmengsel, de rode kool en de walnoten erdoor en breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.1
  • 1 Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes.1
  • 2 Bak de cupcakes in 25 minuten gaar.1
  • 3 Klop de slagroom met de mixer stijf en brokkel de geitenkaas erdoor.1
  • 4 Prik na 20 minuten een satéprikker in een cupcake.1
  • 5 Als de prikker er droog en schoon uitkomt, zijn de cupcakes gaar.1
  • 6 Haal ze uit de oven en laat ze in de vorm afkoelen.1
  • 7 Besmeer de afgekoelde cupcakes met het slagroom/geitenkaasmengsel. 1
  • 8 Snijd reepjes uit de achtergehouden rode koolbladeren en maak er sneeuwvlokken van.

Koolcupcake is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker