Friet van Max Sleebe en Angelo de Bruijn

4
85 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was en schrap de aardappels. De schil mag hier en daar blijven zitten. De schil geeft de friet extra smaak én is gezond, want de meeste vitaminen zitten in de schil.
  • 2 Snijd de aardappels in reepjes van 12 mm dik. Als je ze dikker maakt, wordt de binnenkant droog en als je ze te dun snijdt, worden ze te vettig.
  • 3 Laat de aardappels droog worden op een schone theedoek en dep ze droog.
  • 4 Zet de friteuse op 145 graden Celsius. Doe steeds eenpersoonsporties friet erin om de temperatuur van het vet niet teveel te laten zakken. Voorbakken duurt ongeveer 6 minuten per portie. De aardappel mag een beetje gelig worden, maar niet bruin.
  • 5 Haal de friet eruit en doe ze in een schaal. De frieten garen nu nog door.
  • 6 Laat de voorgebakken frieten zeker een uur afkoelen. Zet ze niet in de koelkast, want dan drogen ze uit.
  • 7 Zet de friteuse op 175 graden Celsius. Bak de friet wederom in kleine porties in 3 tot 4 minuten af. Ze zijn al gaar door het voorbakken, dus ze hoeven alleen wat kleur te krijgen, krokant en warm te worden.
  • 8 Haal ze uit de olie met een mandje of een schuimspaan, strooi direct zout erover en schud ze even uit.

Friet van Max Sleebe en Angelo de Bruijn is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker


Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Zelfgemaakte friet
40 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Mosselpan met courgette en friet
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde varkensmedaillon met friet en broccoli
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept