Provençaalse spinazietaartjes

4
25 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdooi de spinazie, laat uitlekken en druk het overtollige vocht eruit
  • 2 Pel de uien en snijd deze in ringen
  • 3 Pel en snipper de teentjes knoflook
  • 4 Snijd de paprika€™s, zonder zaadjes, in reepjes
  • 5 Verdeel de geitenkaas in dunne plakken
  • 6 Verwarm de oven voor op 180ºC
  • 7 Bak het ontbijtspek in een hete droge koekenpan zachtjes uit
  • 8 Schep het spek uit de pan
  • 9 Houd 4 plakken apart en verkruimel de rest van het spek1
  • 0 Verhit 1 eetl. olijfolie en bak hierin de ui, de helft van de knoflook en alle paprikareepjes zachtjes 10 minuten1
  • 1 Voeg peper, zout en 1 eetlepel Provençaalse kruiden toe1
  • 2 Zet 4 kookringen op 4 ovenvaste borden1
  • 3 . Vul deze ringen achtereenvolgens met de aardappelschijfjes, het verkruimelde ontbijtspek, 1/3 van de geitenkaas, de spinazie, nog 1/3 van de geitenkaas, het paprikamengsel, de rest van de geitenkaas en de rest van de kruiden1
  • 4 Druk de laagjes met de achterkant van een lepel aan1
  • 5 Zet de taartjes 15 minuten in de warme oven. 1
  • 6 Verwijder de ringen1
  • 7 Serveer de taartjes met een plak gebakken ontbijtspek erop. Lekker met een groene salade

Provençaalse spinazietaartjes is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazietaartjes Met Geitenkaas
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Spinazietaartjes Met Geitenkaas En Paprika
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Spinazietaartjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Spinazietaartjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept