1 Ontdooi de spinazie, laat uitlekken en druk het overtollige vocht eruit
2 Pel de uien en snijd deze in ringen
3 Pel en snipper de teentjes knoflook
4 Snijd de paprika€™s, zonder zaadjes, in reepjes
5 Verdeel de geitenkaas in dunne plakken
6 Verwarm de oven voor op 180ºC
7 Bak het ontbijtspek in een hete droge koekenpan zachtjes uit
8 Schep het spek uit de pan
9 Houd 4 plakken apart en verkruimel de rest van het spek1
0 Verhit 1 eetl. olijfolie en bak hierin de ui, de helft van de knoflook en alle paprikareepjes zachtjes 10 minuten1
1 Voeg peper, zout en 1 eetlepel Provençaalse kruiden toe1
2 Zet 4 kookringen op 4 ovenvaste borden1
3 . Vul deze ringen achtereenvolgens met de aardappelschijfjes, het verkruimelde ontbijtspek, 1/3 van de geitenkaas, de spinazie, nog 1/3 van de geitenkaas, het paprikamengsel, de rest van de geitenkaas en de rest van de kruiden1
4 Druk de laagjes met de achterkant van een lepel aan1
5 Zet de taartjes 15 minuten in de warme oven. 1
6 Verwijder de ringen1
7 Serveer de taartjes met een plak gebakken ontbijtspek erop. Lekker met een groene salade
Provençaalse spinazietaartjes is een recept van Coop recepten