Pepernoten-tiramisu

8
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de chocolade in stukjes en doe alles in een vuurvaste kom
  • 2 Plaats de kom boven een pan zacht kokend water en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt
  • 3 Roer af en toe door totdat de chocolade helemaal is gesmolten
  • 4 Splits de eieren
  • 5 Klop de eierdooiers en de suiker los met de mixer
  • 6 Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap de vanille eruit
  • 7 Doe dit bij de eierdooiers en schep zeer rustig de mascarpone en de gesmolten witte chocolade erdoor
  • 8 Klop in een andere schaal de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het mascarponemengsel. Zet dit mengsel meteen in de koeling
  • 9 Doe de espresso in een plat bakje1
  • 0 Dip de (gewone) pepernoten even in de koffie en maak in elk glas een bodem van pepernoten1
  • 1 Schep hier een dun laagje van het mascarponemengsel op1
  • 2 Leg er dan weer een laag pepernoten op en ga zo verder met afwisselen totdat alle glazen vol zijn1
  • 3 Zet de glazen in de koelkast om verder op te stijven. De tiramisu moet minstens 3 uur in de koelkast staan. Hoe langer de smaken met elkaar kunnen vermengen, hoe smakelijker het is1
  • 4 Strooi vlak voor het serveren wat chocolade- en gewone pepernoten over de glazen

Pepernoten-tiramisu is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaas muffins
Bekijk recept
Pepernoten
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Pepernotenijsberg
25 min Nagerecht
Bekijk recept