1 Breek de chocolade in stukjes en doe alles in een vuurvaste kom
2 Plaats de kom boven een pan zacht kokend water en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt
3 Roer af en toe door totdat de chocolade helemaal is gesmolten
4 Splits de eieren
5 Klop de eierdooiers en de suiker los met de mixer
6 Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap de vanille eruit
7 Doe dit bij de eierdooiers en schep zeer rustig de mascarpone en de gesmolten witte chocolade erdoor
8 Klop in een andere schaal de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het mascarponemengsel. Zet dit mengsel meteen in de koeling
9 Doe de espresso in een plat bakje1
0 Dip de (gewone) pepernoten even in de koffie en maak in elk glas een bodem van pepernoten1
1 Schep hier een dun laagje van het mascarponemengsel op1
2 Leg er dan weer een laag pepernoten op en ga zo verder met afwisselen totdat alle glazen vol zijn1
3 Zet de glazen in de koelkast om verder op te stijven. De tiramisu moet minstens 3 uur in de koelkast staan. Hoe langer de smaken met elkaar kunnen vermengen, hoe smakelijker het is1
4 Strooi vlak voor het serveren wat chocolade- en gewone pepernoten over de glazen