Sinaasappeltaart met eiwitschuim

8
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Laat de boter smelten in een pan en meng door de verkruimelde koekjes. Meng de 5 spicespoeder erdoor.
  • 2 Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, maar laat die aan staan.
  • 3 Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe het sinaasappelrasp en 225 ml -sap, de kristalsuiker en coconut cream in een steelpan en laat al roerend op laag vuur de suiker oplossen. Voeg de losgeklopte eieren toe en verwarm al roerend 5 min. mee tot de custard licht gebonden is.
  • 4 Schenk de custard voorzichtig in de springvorm en bak de taart ca. 25 min., tot de vulling gestold is. Neem uit de oven en zet de ovengrill aan.
  • 5 Klop ondertussen het eiwit met de basterdsuiker in een vetvrije kom stijf. Verdeel over de taart en zet onder de grill. Laat in ca. 3 min. goudbruin kleuren. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer ijskoud.

Sinaasappeltaart met eiwitschuim is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Îles flottantes
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozenmacarons
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Spekkoek
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met chocoladeglazuur
2u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart
80 min
Bekijk recept
Koude sinaasappeltaart
35 min Voorgerecht
Bekijk recept