Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam

6
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer voor de tomatenjam de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en 2 olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en doe in een kom. Voeg de rest van de olie toe en schep om. Laat afkoelen.
  • 2 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat 30 min. afkoelen op een bord. Hak de pijnboompitten grof. Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Roer de hazelnootpasta los met een vork en schep deze in een kommetje. Rol de mozzarella eerst door de pasta en daarna door de pijnboompitten.
  • 3 Haal de blaadjes van het basilicum en de kervel. Meng voor de kruidensalade de rucola, het basilicum en de kervel over een platte schaal. Verdeel de mozzarellaballetjes en 3 el tomatenjam erover. Serveer de rest van de tomatenjam apart erbij.

Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lam uit de oven met geroosterde venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilets Met Tomatenjam
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept