1 Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot met de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomaten en honing toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2 Haal ondertussen de blaadjes van de basilicumtakjes. Doe de rest van de knoflook, doperwten, kip, 6 blaadjes basilicum en het brood in de mengkom van de keukenmachine. Maal kort tot een glad gehakt. Voeg het ei, de kaas, peper en eventueel zout toe. Rasp de gele schil van de citroen erboven en pulseer kort tot alle ingrediënten gemengd zijn.
3 Breng een ruime pan met een laag water aan de kook. Vorm met natte handen kleine balletjes van Ø 2 cm van het kipgehakt en laat ze voorzichtig in het water glijden. Kook de balletjes in 2 of 3 porties in 8 min. gaar.
4 Rijg steeds 2 balletjes met 1 bolletje mozzarella en 1 basilicumblaadje ertussen aan de cocktailprikkers en serveer de tomatensaus als dip erbij.
Kerstballetjes met tomatensaus is een recept van Albert Heijn