Salade van gemarineerde ossenhaas

8
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep het vlees droog met keukenpapier. Meng het zout met de suiker. Kneus de peperkorrels met de zijkant van een mes en hak ze vervolgens grof.
  • 2 Snijd de munt fijn. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het zoutmengsel met de peperkorrels, munt, het sinaasappelrasp en de 5-spice.
  • 3 Bekleed 1 cakevorm met een dubbele laag vershoudfolie. Laat de randen overhangen. Verdeel over de bodem van de vorm de helft van het zoutmengsel. Leg het vlees hierop en bedek het rondom zo gelijkmatig mogelijk met de rest van het zoutmengsel. Vouw eventueel de randen van het vlees naar binnen en pak het vlees rondom stevig in folie in.
  • 4 Zet de tweede cakevorm op het vlees. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet het 6 uur in de koelkast.
  • 5 Pers de sinaasappel uit en meng het sap met de mosterd en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil de wortels en verwijder het groen. Maak er met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van. Blancheer deze 1 min. in kokend water met zout en spoel af onder koud stromend water.
  • 6 Laat goed uitlekken en meng met de sinaasappeldressing. Haal het vlees uit de folie en veeg het zoutmengsel er heel goed af met keukenpapier.
  • 7 Snijd het vlees in dunne plakjes. Verdeel de snijbiet over de borden en verdeel hier de wortel met de dressing over. Bestrooi met het chiazaad. Verdeel de plakjes vlees erover en serveer.

Salade van gemarineerde ossenhaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde ossenhaas met groenepepertuinkersboter
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenhaas tataki met noedels en radijs
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenhaas met tagliatelle
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Japanse misobouillonfondue met noedels
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept