Breekbroodrozet met fondue vacherin mont d'or

8
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de melk tot lauwwarm. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk hier de helft van de melk in.
  • 2 Voeg de gist, suiker en olie toe aan de melk in het kuiltje en strooi het zout over de bloem. Roer het melkmengsel vanuit het midden met een vork door de bloem.
  • 3 Voeg als de melk is vermengd de rest van de melk toe en roer weer door met de vork.
  • 4 Bestuif je werkblad, handen en de kom met bloem. Neem het mengsel uit de kom en kneed tot een elastisch deeg. Leg het deeg in de kom, dek af met vershoudfolie en laat in ca. 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek tot het in volume is verdubbeld.
  • 5 Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn en houd 1 tl ervan apart. Kneed snel de lucht uit het deeg en dan de rozemarijn en cranberry’s erdoor. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en rol er 12 bolletjes van.
  • 6 Zet de deksel van de kaasdoos, dus zonder de kaas, in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de kaas apart.
  • 7 Druk de deegballetjes tegen elkaar aan om het doosje heen. Dek af met vershoudfolie en laat het deeg op een droge, warme plek nog 30 min. rijzen.
  • 8 Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verwijder de vershoudfolie van het deeg. Snijd met een mes de bolletjes naast elkaar in, maar niet los.
  • 9 Splits het ei, klop de dooier los en bestrijk het deeg ermee. Leg het doosje met de kaas op de plaats van de deksel en bak het brood en de kaas in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. 1
  • 0 Snijd de kaas in en garneer met de rest van de rozemarijn.

Breekbroodrozet met fondue vacherin mont d'or is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker