Gefrituurde geitenkaasravioli

8
1u45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits 1 ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng in de keukenmachine of in een kom met een staafmixer de bloem met 2 eieren, 1 eidooier, olie en zout. Kneed 5 min. met de hand tot het deeg elastisch en zacht is. Wikkel in vershoudfolie.
  • 2 Meng voor de vulling de geitenkaas met de Pecorino. Hak de noten grof. Schil de peer en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Meng de noten en peer door het geitenkaasmengsel. Breng op smaak met zwarte peper.
  • 3 Schil voor de salsa de gember en rasp fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de peterselie fijn en de tomaten in kleine stukjes. Pers de limoenen uit. Meng de gember, ui, peterselie, het limoensap en de poedersuiker door de tomaten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 4 Blancheer de aspergetips 1 min. in kokend water.
  • 5 Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Haal door de pastamachine, op de wijdste stand. Vouw elk deeglapje telkens weer dubbel en haal er opnieuw door. Doe dit een keer of vijf. Maak er ten slotte met de machine, op de dunst mogelijke stand, lange dunne lappen van over de hele breedte van de machine. Leg de 6 lappen deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Dek af met vershoudfolie om uitdrogen te voorkomen.
  • 6 Druk met de raviolisteker zachtjes op 3 deeglappen om aan te geven waar de ravioli straks uitgestoken moet worden. Zo kun je zien waar de vulling moet komen. Leg in het midden van elk vierkantje een lepeltje geitenkaasvulling. Gebruik alle vulling. Per deeglap kun je ca. 8 ravioli maken.
  • 7 Bestrijk met het kwastje met water het deeg rondom de vulling en leg de rest van de deegvellen op de vellen met de vulling. Druk het deeg rondom de vulling goed aan. Steek de ravioli met de steker uit. Knijp de randen goed dicht met je vingers of gebruik hiervoor een vork.
  • 8 Verhit de olie in een ruime (frituur)pan of braadpan tot 180 °C. Frituur de ravioli per 6 stuks 2-3 min. in de hete olie. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur zo alle ravioli. Verdeel de ravioli, gembersalsa en aspergetips over de bordjes.

Gefrituurde geitenkaasravioli is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept