Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schenk de wildfond en port in een pan, voeg de specerijen toe en laat op middelhoog vuur tot ¼ inkoken. Dit duurt ca. 20 min.
  • 2 Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout. Smelt 1/3 van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de hertenbiefstukken uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
  • 3 Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan. Breng aan de kook. Snijd de rest van de boter in blokjes. Neem de pan van het vuur en roer de boter er in delen door (monteren). Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de biefstukken.

Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met geroosterde groenten
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept