Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing

4
45 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de bieten, knoflook, laurierblad, tijm, zwarte peperkorrels, fijne kristalsuiker en rodewijnazijn in een middelgrote pan met deksel en voeg 1 el zout toe. Giet het water er over en breng het aan de kook. Draai het vuur halfhoog en laat de bieten met de deksel op de pan in 35-40 min. gaar koken.
  • 2 Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Haal de bieten eruit, pel ze en snijd ze in blokjes van 1 cm. Zeef de vloeistof, gooi laurier, tijm en peperkorrels weg en laat de vloeistof in de open pan op halfhoog vuur ca. 25 min. koken tot er nog ± 600 ml over is. Laat afkoelen en giet over de biet. Zet de biet voor gebruik 24 uur in de koelkast.
  • 3 Verhit de oven tot 200 °C. Vet de 4 ramequins in met boter en leg een cirkel van bakpapier op elke bodem.
  • 4 Doe de koude boter, pompoenpitten, volkoren biscuit en parmezaan met 1/2 tl zout in de keukenmachine. Mix tot het een kruimelige massa is, verdeel over de ramequins en druk stevig aan.
  • 5 Doe de boter voor het beslag in een kleine pan en voeg de preiringen toe. Smoor ze ca. 7 min. op halfhoog vuur en roer van tijd tot tijd tot de prei gaar is, maar zijn lichte kleur heeft behouden. Laat de prei afkoelen. Doe in een grote kom met de verse roomkaas, crème fraîche, slagroom, knoflook, bieslook, basilicum, 1/2 tl zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Meng alles voor je de Blue Stilton en eieren toevoegt. Schep alles luchtig door elkaar en verdeel over de vormpjes.
  • 7 Bak de taartjes 25-30 min. in de oven tot ze gaar zijn en een in het midden gestoken satéprikker er schoon uitkomt. Serveer in de vormpjes, besprenkeld met wat honing en bestrooid met hazelnoten en basilicum.

Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Yotam Ottolenghi's geroosterde aubergines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's ricottabeignets met sinaasappel en honing
20 min Gebak
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's shakshuka
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept