Tortilla's met zalm, rode ui en koriander

4
55 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringen. Doe met de azijn, water, de suiker, jeneverbes, het korianderzaad, laurierblad en een mespunt zout in een steelpan. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.
  • 2 Snijd de uien in halve ringen. Draai het vuur uit, voeg de uien toe, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken kunnen intrekken. Doe de uien en het vocht in een afsluitbare pot. Als de pot niet helemaal gevuld is, vul je het aan met water. Sluit de pot en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 3 Meng voor de tortilla's de bloem, zout, bakpoeder, water, bietensap en olie in een kom. Kneed alles tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
  • 4 Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers 1 vrucht uit. Snijd de andere in partjes. Meng de crème fraîche, mierikswortel, het limoenrasp en 2 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 5 Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege. Verdeel de zalm in stukjes. Snijd ondertussen de koriander grof. Halveer de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
  • 6 Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
  • 7 Beleg de tortilla’s met mierikswortelroom, avocado, ingelegde uien, zalm en koriander. Serveer met de limoenpartjes.

Tortilla's met zalm, rode ui en koriander is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met ossenworst
15 min Snack
Bekijk recept