Erik van Loo's zoervleisj

4
3uur-
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de uien grof. Snijd de riblappen in gelijke blokjes. Kneus de peperkorrels. Meng de ui door het vlees met de kruidnagels, laurierblaadjes, peper en nootmuskaat. Schenk er de blanke azijn en ca. 350 ml water bij (of zoveel tot het vlees bijna onder staat). Laat 48 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • 2 Schep het vlees in een zeef en vang de marinade op. Verhit 2 el olie in een stoofpan en bak de helft van het vlees met de ui. Eerst moet het vocht verdampen en daarna gaat het vlees bakken. Houd apart. Herhaal dit met de rest van het vlees. Blus al het vlees af met een deel van de marinade en stoof op heel laag vuur 1½ uur.
  • 3 Schenk wat marinade bij het vlees als het te droog wordt. Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Meng de appelstroop, bruine suiker, zilveruitjes, ontbijtkoek en balsamicoazijn door het vlees. Voeg marinade toe als het te droog wordt en stoof het vlees in nog 1 uur gaar. Roer af en toe.
  • 4 Proef of zoet en zuur in balans zijn. Voeg naar smaak eventueel nog wat balsamicoazijn, suiker, peper, zout of ontbijtkoek toe.
  • 5 Verdeel, als je het zoervleisj met frites eet, deze over het bord. Schep het vlees erop en garneer met appelmoes en mayonaise.

Erik van Loo's zoervleisj is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Limburgs zoervleisj
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Origineel Nederlands - Limburgs ZOERVLEISJ (
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoervleisj
Bekijk recept

Erik van Loo's frites
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes van Erik van Loo
17 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-marasquin ijs
Bekijk recept
Aardbeienijs
Bekijk recept