Sophia Loren's Parmigiana

6
1uur-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de aubergines schoon en snijd ze in plakken van minder dan ½ cm. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout, leg daar weer een bord op en daarop iets zwaars, zodat het bittere vocht uit het vruchtvlees van de aubergines wordt geperst Spoel de aubergines na minimaal een uur af met koud water en dep ze droog met een schone doek. Wrijf voorzichtig om er zo veel mogelijk vocht uit te krijgen
  • 2 Verhit 4 el zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak 1/4 van de aubergines in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de aubergine.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten in kwarten en verhit ze ca. 5 min. in een pan met dikke bodem op laag vuur totdat ze zacht en waterig worden. Pureer met de staafmixer en duw de saus met de bolle kant van een lepel door een zeef boven een pan. Breng op smaak met zout en 1/3 van de basilicumblaadjes. Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes.
  • 4 Doe een paar eetlepels van de saus in een met olie ingevette ovenschaal, maak dan een laagje van de gebakken aubergines, bestrooi ze met 1/3 van de Parmezaanse kaas. Maak nog een laagje met plakjes mozzarella, een paar basilicumblaadjes en 1 el losgeklopte ei. Begin weer van voren af aan, met de saus, aubergines, Parmezaanse kaas, mozzarella, basilicum, 1 el losgeklopt ei en dan nog een keer van voren af aan, zodat je minstens 3 lagen in totaal hebt. Eindig met tomatensaus en Parmezaanse kaas. Zet de schaal 40-45 min. in de oven.

Sophia Loren's Parmigiana is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bill Granger's aubergine parmigiana
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cotoletta alla parmigiana (gepaneerd kalfsvlees met kaassaus)
45 min-
Bekijk recept
Chicken parmigiana
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parmigiana di melanzane
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sophia Loren's spiesjes met mozzarella en ansjovis
20 min Snack
Bekijk recept
Sophia Loren's gefrituurde Napolitaanse pizza
1u10 min Bijgerecht
Bekijk recept