Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd ca. 2 cm van de steeltjes van de koriander. Snijd ze fijn en doe ze in een vijzel. Snijd de korianderblaadjes grof en houd apart.
  • 2 Doe de knoflook en peperkorrels bij de koriandersteeltjes in de vijzel en stamp tot een pasta.
  • 3 Doe de knoflook-korianderpasta in een schaal en roer er de suiker en vissaus door. Doe de garnalen erbij en meng tot ze helemaal met de pasta zijn bedekt. Laat dit 30 min. afgedekt op kamertemperatuur marineren of zet afgedekt 3-6 uur in de koelkast. Haal de garnalen 30 min. voor gebruik uit de koelkast.
  • 4 Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand. Smeer de bakplaat in met de olie. Leg de garnalen erop en bak ze 2 min. aan elke kant tot ze roze, opgekruld en geurig zijn. Bestrooi ze met de achtergehouden korianderblaadjes en serveer met de limoenpartjes.

Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Antipasti gemengde vis
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knoflookgarnalen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knoflookgarnalen met pepertjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kokosrijst met knoflookgarnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ross Dobson's hamburgertjes met harissa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ross Dobson's gegrilde venkel met kruidendressing
20 min Bijgerecht
Bekijk recept