Gerookte entrecote met romesco

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Week de rooksnippers 30 min. in ruim water. Steek de barbecue aan, gebruik het liefst een firestarter. Schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant van de barbecue.
  • 2 Leg de paprika’s op het rooster boven de houtskool. Laat het vel van de paprika’s in ca. 10 min. zwart worden. Keer ze regelmatig. Neem van de barbecue. Strooi een handje rooksnippers op de houtskool. Leg de entrecote in de aluminium schaal en zet op het deel van de barbecue waar geen houtskool ligt. Doe de deksel op de barbecue. Laat het vlees ca. 15 min. roken en rustig garen. Verwijder ondertussen het vel van de paprika’s. Snijd ze in stukken en verwijder de zaadlijsten.
  • 3 Maal de paprika met de staafmixer of keukenmachine. Voeg de almond butter, komijn, azijn, olie, knoflook en tabasco toe. Maal in 10-15 sec. tot een saus. Deze saus heet romesco. Breng op smaak met zout.
  • 4 Neem de entrecote uit de aluminium schaal en leg boven de hete houtskool op de barbecue. Gril het vlees 4-6 min. Keer halverwege. Neem het vlees van de barbecue en laat het 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd het in plakken en serveer met de romesco.

Gerookte entrecote met romesco is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde preien met romesco
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde prei met paprikasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse entrecote aan het stuk met twee salsa's
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenaardappelen met kurkuma en romesco
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept