Bloemkool-kikkererwtensalade

4
20 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit de geelwortel 30 sec. op laag vuur. Voeg de bloemkoolroosjes, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de rozijnen erdoor.
  • 3 Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander grof. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de rode peper met de helft van de koriander, de yoghurt, de kerriepoeder en 2 el water tot een dressing. Schep de kikkererwten erdoor.
  • 4 Verdeel de bloemkool over de bodem van de potten. Verdeel achtereenvolgens de spinazie en kikkererwten erover en bestrooi met de rest van de koriander. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

Bloemkool-kikkererwtensalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsburger met kikkererwten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse kiptajine met couscous en kikkererwtensalade
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelpannenkoeken met kikkererwtenvulling
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept