Tony Kitous & Dan Lepard's gesmolten geitenkaas met sesamzaadkorst

6
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet 3 kommetjes klaar en zorg ervoor dat je je handen kunt wassen. Roer in het eerste kommetje de bloem, tijm (of za’atar) en het zout door elkaar. Kluts in de tweede kom de eieren met een snufje zout en roer in de derde kom het broodkruim en de sesamzaadjes door elkaar.
  • 2 Hussel de kaasjes door de gekruide bloem, haal ze door het ei en rol ze door het broodkruimmengsel om ze een egaal jasje te geven.
  • 3 Verhit een laag olie in een diepe pan met dikke bodem, maar vul hem niet meer dan voor een derde, zodat de olie voldoende ruimte heeft om te bruisen. Verhit hem tot 175 °C, gooi er een stukje brood in om de temperatuur te testen: het brood moet in ongeveer 2 min. goudbruin zijn. Bak de kaasbolletjes in porties, zodat er voldoende ruimte is om ze gelijkmatig bruin te laten worden. Schep ze wanneer ze goudbruin zijn met een schuimspaan uit het vet en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken terwijl je de rest bakt.
  • 4 Serveer ze warm of koud, op een bedje van reepjes komkommer, gesnipperde muntblaadjes en geroosterde pistachenoten (of walnoten).

Tony Kitous & Dan Lepard's gesmolten geitenkaas met sesamzaadkorst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Tony Kitous & Dan Lepard's bulgursalade met erwten en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tony Kitous & Dan Lepard's baba ghanoush
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Chocolademousse
15 min Nagerecht
Bekijk recept