Kippenbouillon

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de kaas. Verdeel de kaas in 8 rondjes (per 4 personen) over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten en licht goudbruin is. Laat afkoelen.
  • 2 Schenk de bouillon door een zeef in een ruime pan en voeg het water toe. Breng tegen de kook aan.
  • 3 Snijd ondertussen de kip uit de pot bouillon fijn en doe in een kom. Snijd de helft van de peterselie fijn en voeg toe. Haal het vel van de saucijzen, voeg het worstvlees toe en meng door elkaar.
  • 4 Snijd de prei in ringen. Vorm met 2 theelepels ovale balletjes van het vlees en doe in de bouillon. Voeg de preiringen toe en houd de bouillon 5 min. tegen de kook aan. Snijd de rest van de peterselie grof.
  • 5 Halveer de paprika in de lengte en steek er met de appelboor rondjes uit. Verdeel over de kommen. Verdeel de soep en peterselie erover en geef de kaaskletskoppen apart erbij.

Kippenbouillon is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept