Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Snijd de pompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de vrucht in parten van 2 cm dik en ca. 7 cm lang, laat de schil zitten. Doe de parten in een grote kom met de kaneel, de olie, ¾ tl zout en royaal peper. Meng alles, zodat de pompoen met een dun laagje is bedekt. Leg de stukken op de schilkant op twee bakplaten en rooster ze ca. 35-40 min. tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • 3 Doe voor de kruidensaus de koriander, knoflook, de olie en een royale snuf zout in de blender, pureer alles tot een pasta en zet opzij. Schakel de oventemperatuur terug naar 180 °C. Strooi de pompoenpitten op een bakplaat en rooster ze ca. 6-8 min. in de oven. Het vliesje zal openbarsten en de inhoud wordt licht en krokant. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • 4 Roer vlak voor je de pompoen gaat opdienen, de yoghurt en srirachasaus door elkaar. Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree. Je kunt de yoghurt en kruidenpuree ook eerst licht door elkaar roeren. Bestrooi met de pompoenpitten met daarover de extra korianderblaadjes en dien het gerecht op.

Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gezouten aardappeltjes in de schil
35 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Mangosalade met pinda-koriandersaus en appel'chips'
2u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met garnalen in koriandersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Champignonburgers met pittige koriandersaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Yotam Ottolenghi's geroosterde aubergines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's ricottabeignets met sinaasappel en honing
20 min Gebak
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's shakshuka
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept