Yotam Ottolenghi's ricottabeignets met sinaasappel en honing

6
20 min
Gebak
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de sinaasappelsiroop. Doe 100 g suiker met het water in een steelpannetje op halfhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat de siroop zachtjes 3-4 min. pruttelen. Snijd ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en snijd deze in flinterdunne reepjes. Doe de reepjes sinaasappelschil in het suikermengsel en laat hem nog 2 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat de sinaasappelreepjes in de siroop koud worden.
  • 2 Doe 350 g ricotta met de geitenkaas en de eieren in een kom. Klop alles vrij glad en voeg de melk, munt en sinaasappelrasp toe. Zet opzij. Zeef in een andere kom de bloem met bakpoeder en voeg de rest van de suiker en het zout toe. Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot het een beslag is. Doe er zo nodig nog wat meer bloem bij tot het beslag in klodders van een lepel valt. Laat het 10 min. rusten.
  • 3 Verhit een kleine pan met zware bodem gevuld met zo veel zonnebloemolie dat hij tot 4 cm hoogte van de panwand komt. Schep als de olie goed heet is theelepels beslag in de olie. Frituur 3-4 min. ; keer ze af en toe tot de beignets rondom goudbruin zijn; draai het vuur lager als de olie te heet wordt. Schep de beignets met een schuimspaan op keukenpapier. Bak zo alle beignets.
  • 4 Stapel de beignets op de borden en besprenkel ze met de verwarmde honing. Zet er een dotje van de overgebleven ricotta op en bestuif ze met poedersuiker. Schep tot slot wat sinaasappelreepjes en een beetje van de sinaasappelsiroop op de rest van de ricotta en serveer de beignets meteen.

Yotam Ottolenghi's ricottabeignets met sinaasappel en honing is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Yotam Ottolenghi's geroosterde aubergines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's shakshuka
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept