Geroosterde prei met paprikasaus

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook fijn en meng de helft met de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verwijder de onderkant en het donkergroene deel van de preien. Snijd de preien in de lengte tot de helft in en was ze onder de kraan. Snijd elke prei in 2 korte stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de aardappelen in kwarten. Snijd het spek in blokjes van 2 x 2 cm. Meng de aardappelen en het spek en leg naast de prei op de bakplaat. Verdeel de knoflookolie erover. Rooster ca. 45 min. onder in de oven. Schep halverwege om.
  • 2 Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet op een rooster boven in de oven. Rooster 30 min. Neem de paprika’s uit de oven en doe ze in een plastic zak. Knoop dicht en laat 10 min. liggen. Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de paprika samen met de rest van de knoflook, amandelen, rodewijnazijn en komijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dikke saus (romesco). Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  • 3 Neem de prei en aardappel met spek uit de oven en verwijder de buitenste laag van de prei. Schep de paprikasaus over de prei. Serveer met de aardappelen met spek.

Geroosterde prei met paprikasaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met tomaten-paprikasaus en gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met salami en tomaatjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept