Viscurry met spinazie en kikkererwten

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de helft van de olie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het vocht er goed uit. Snijd de spinazie grof.
  • 2 Snijd de ui fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui, gember en garam masala 2 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg toe en laat op laag vuur 3 min. koken. Roer regelmatig. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de kikkererwten en spinazie toe aan de tomaten en laat 4 min. zachtjes koken.
  • 3 Snijd ondertussen de scholfilets in stukken van 4 cm. Draai het vuur uit, schep de schol voorzichtig door de curry. Doe de deksel op de pan en laat 5 min. staan.

Viscurry met spinazie en kikkererwten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige viscurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode viscurry met grapefruit en koriander uit het gourmetpannetje
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jasmijnrijst met pittige gele viscurry
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viscurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept