Kip met avocado-mangosalsa

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de kipdijfilet in de lengte. Meng in een ruime kom met de harissa, olie en het venkelzaad. Bestrooi met peper en eventueel zout en laat afgedekt in de koelkast 30 min. marineren.
  • 2 Maak ondertussen de salsa. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
  • 3 Doe de mango, sjalot, het limoenrasp, -sap, de tomaat en munt in een kom en schep om. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep samen met de rest van de olie door de salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet apart.
  • 4 Verhit de grillpan en gril de kipdijfilet in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de kip met de salsa.

Kip met avocado-mangosalsa is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Indiase burger met mangosalsa en komkommer
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla's met garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenmousse met mangosalsa
Nagerecht
Bekijk recept
Roodbaarsfilets, mangosalsa en pikante saus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept