Rabarber crumble

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Was de stengels rabarber onder de kraan. Snijd ze vervolgens in stukjes van ongeveer 3 centimeter. Doe de rabarber samen met de sinaasappelraspsels, sinaasappelsap, vanillesuiker en 75 gram suiker in een pan. Kook de rabarber 5 minuutjes op middelgroot vuur. Doe de andere 75 gram suiker en de bloem in een kom. Snijd de boter en meng het er doorheen. Wrijf met je handen door het deeg, totdat er allemaal kruimels ontstaan. Vet de schaaltjes in met boter en vul het tot ¾ met rabarber. Bestrooi met het kruimeldeeg en zet ongeveer een half uur in de oven. Tips: - De rabarber hoef je niet te schillen. Eventuele harde stukken kun je met een dunschiller verwijderen. - Als variatie kun je ook een handje noten (walnoten, amandelen en/of pecannoten) door het kruimeldeeg doen. - De beste tijd om rabarber te oogsten en te bereiden is van april tot en met juni. Bewaar de stengels maximaal vier dagen in - plastic folie in de koelkast.

Rabarber crumble is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept