Schelpjes met ansjovis & rozijnen

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook ondertussen de broccoli 3 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Snipper ondertussen de ui.
  • 3 Verhit de olie uit het blikje ansjovis in een hapjespan en fruit de ui en rode peper 5 min. op laag vuur. Snijd de ansjovis in stukjes. Doe de broccoli, ansjovis, pijnboompitten en rozijnen bij het mengsel in de hapjespan en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met peper.
  • 4 Giet de pasta af, vang 1 kopje kookvocht op. Snijd de peterselie fijn. Schep de pasta samen met de peterselie door de broccoli. Rooster het witbrood. Voeg zo veel kookvocht toe dat je een smeuïg geheel hebt. Verkruimel het brood erover en serveer.

Schelpjes met ansjovis & rozijnen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minestrone primavera
20 min-
Bekijk recept
Schelpjes met bleekselderij-tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept