Geroosterde bietensalade met geitenkaas

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes, snijd ze in partjes en doe ze in de grote ovenschaal. Besprenkel de bietjes met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 20 min. in de oven.
  • 2 Doe de pistachenoten in de kleine ovenschaal en rooster 8 min. in de oven naast de bietjes. Neem de noten uit de oven en laat afkoelen op een bord. Neem de bietjes uit de oven, schep op een platte schaal en laat iets afkoelen.
  • 3 Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en verkruimel de kaas erover.
  • 4 Besprenkel de salade met de balsamicoazijn en bestrooi met de pistachenoten. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade.

Geroosterde bietensalade met geitenkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept