Chocolade kersttaart

8
105 min
-
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de chocolade au bain marie. Mix de margarine met de suiker met een mixer in een kom. Voeg vervolgens de melk, eieren, gesmolten chocolade, bloem, cacaopoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix alles goed door elkaar. Spatel de gehakte noten door het beslag en schep vervolgens in de ingevette vorm. Bak de chocoladetaart ongeveer 45 min in de oven totdat de bovenkant knapperig is. Controleer met een sateprikker of hij gaar is van binnen. Hij moet niet te droog zijn van binnen. Laat de taart 30 min afkoelen en verwijder dan de zijkant van de bakvorm. Snijd de taart in 8 punten. Snijd de zuurstokjes in stukken en stop deze als stam in de zijkant van de taartpunten. Smelt de pure en witte chocolade een voor een au bain marie. Trek met een lepeltje mooie slierten chocolade over de stukken taart. Versier met zilveren balletjes of andere strooisels.

Chocolade kersttaart is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Feestelijke kersttaart
60 min -
Bekijk recept
Kersttaart
20-30 min -
Bekijk recept
Kersttaart Van Witte Chocolademousse
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Kersttaart Van Witte Chocolademousse
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept