Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 9 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

RijstPel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook, bewaar de rest voor de gehaktballetjes. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk er zoveel water op zodat de rijst 1 vingerkootje onder staat en kook met deksel op de pan in 15-20 minuten gaar. Kokosgehaktballetjes in pindasausMeng in een kom het gehakt met de kokos, de resterende knoflook, sambal en ei en kneed goed door elkaar. Rol het gehakt, met natte handen, tot balletjes ter grootte van pingpongballetjes. Verhit een scheut olie in een braadpan en braad de balletjes in circa 8 minuten rondom bruin. Voeg halverwege de helft van de  boter toe. Breng in een pan het water met de ketjap aan de kook en roer, met een garde, de pindakaas erdoor. Schenk de pindasaus bij de gehaktballetjes en laat op laag vuur, met deksel op de pan circa 8 minuten koken. Controleer tussendoor of de saus niet te dik wordt en voeg indien nodig een scheutje water toe. Groene heldenBreng een pan met ruim water en een beetje zout aan de kook. Snijd de uiteindes van de sperziebonen en kook de sperziebonen in het water in circa 8 minuten gaar. Giet de bonen af. Smelt de resterende boter in de pan, roer de sperziebonen erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Jeroen Meus - Appelkruimeltaart met slagroom
90 min Nagerecht
Bekijk recept

Maaltijdpindasoep met kokosgehaktballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes
0 min
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept