Sambal badjak Jansen

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de pepers in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de sjalotten.Vijzel de kemirinoten. Pureer de pepers, knoflook, sjalotten en de kemirinoten met een staafmixer tot een puree.Schil en halveer de gember. Kneus de stengel sereh en het salamblad.Verhit een scheut olie in de wok en fruit de gevijzelde puree, gember, sereh en salamblad circa 2 minuten.Voeg de suiker toe en gaar de sambal al roerende in circa 3 minuten.Laat de sambal afkoelen en verwijder voor gebruik de gember, sereh en salamblad.

Sambal badjak Jansen is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Babi pangang à la Jansen
2 uur-
Bekijk recept
Het bietenijs zonder ijsmachine van Xaviera Jamie Jansen
10 min- Nagerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige zuurkool met zalm
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept