Onderwaterschotel

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

KabeljauwSnijd de helft van de citroen in plakken. (Bewaar de rest van de citroen). Breng een pan met water, de plakken citroen en een beetje zout tegen de kook aan. Gaar de kabeljauw circa 10 minuten in het vocht. (Laat het water niet koken). Haal de kabeljauw uit de pan en snijd de kabeljauw in kleine stukjes. OnderwaterschotelVerwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Halveer de krieltjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de gezeefde tomaten en de krieltjes toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus circa 10 minuten koken. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de andijvie in reepjes. Kook de andijvie in circa 2 minuten beetgaar. Vet een ovenschaal in met olie. Giet de andijvie af en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de vis over de andijvie en schenk de tomatensaus met krieltjes erover. Eindig met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin. ServerenSnijd de resterende citroen in partjes. Pluk en snijd de peterselie fijn. Verdeel de onderwaterschotel over borden. Bestrooi met de peterselie en serveer het partje citroen ernaast.

Onderwaterschotel is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker