Brood uit Madeira Meng de bloem met suiker, melkpoeder en het zout. Vermeng het water met de gist, voeg beetje bij beetje bij de bloem toe en kneed met de mixer tot een soepel deeg. Bestuif de werkbank met bloem en kneed het deeg verder met de hand. Vorm er een bol van, Leg het in een kom en dek af met een droge keukendoek. Laat circa 25 minuten rijzen. Snijd het deeg in 6 of 8 stukken. Vorm bolletjes, druk deze plat en laat het circa 35 minuten rijzen met een doek eroverheen. Verhit een scheut olie in een pan en bak de broodjes in circa 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Gazpacho van avocado Maak de avocado’s schoon. Pel de knoflook. Pureer de avocado’s, knoflook en bouillon in een keukenmachine tot een gladde massa. Schenk over in een kom en zet het in de koeling. Breng water aan de kook en mondeer de tomaten. Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de komkommer in blokjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Pluk en hak de koriander fijn. Tip: Als je de gazpacho van tevoren bereidt, gebruik dan het sap van een limoen om verkleuring tegen te gaan. Serveren Schenk de gazpacho in een kommetje/glas en garneer met koriander, tomaat, komkommer en paprika’s. Serveer met het brood.
Gazpacho van avocado en brood uit Madeira is een recept van 24Kitchen