Kerrie-nasi

2
15 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de bosuitjes in ringen. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook, bosuitjes en kerriepoeder circa 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gekookte rijst toe en bak nog circa 3 minuten. Verhit een scheutje olie in een andere koekenpan. Breek de eieren in de pan en laat de dooier heel. Bak de spiegeleieren in circa 3 minuten gaar. Variatietip Je kunt in plaats van bosuitjes andere groente gebruiken die je nog hebt liggen. Denk hierbij aan witte kool, prei of venkel. Serveertip Serveer de kerrie-nasi met het ei. Garneer met bijvoorbeeld gehakte pinda’s of rozijnen.

Kerrie-nasi is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept