Voorbereiding :Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de abrikozen in reepjes en voeg ze de laatste 5 minuten van de kooktijd van de rijst toe aan de rijst. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kipfilet in circa 5 minuten om en om bruin en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Haal de kipfilet uit de pan. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een wok en bak de pompoen circa 5 minuten. Maak de sugar snaps indien nodig schoon. Voeg de sugar snaps, knoflook, kokosmelk, amandelen, kip en sambal toe en laat met deksel op de wok circa 5 minuten doorkoken. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de geroerbakte pompoen. Serveren Verdeel de rijst over borden en schep de geroerbakte pompoen erover.
Geroerbakte pompoen met abrikozenrijst is een recept van 24Kitchen