Pasta met pestosaus en gegrilde tomaten

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de knofloook fijn en halveer de trostomaten. Meng de knoflook met 2 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk het snijvlak van de tomaten met de knoflookolie.
  • 2 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de tomaten 2 min. op het snijvlak. Keer en gril ze nog 1 min.
  • 3 Verwarm de mascarpone in een steelpan met de wijn en pesto 3 min. op laag vuur. Roer glad en breng de saus op smaak met peper. Meng de pasta met de pestosaus. Schep in diepe borden. Leg de tomaten ertussen en bestrooi met de rucola. Besprenkel met 2 el olie. Breng op smaak met peper.

Pasta met pestosaus en gegrilde tomaten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept