Malse entrecote aan het stuk met twee salsa's

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de entrecote in 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 °C. Leg voor de romesco de paprika’s in een ovenschaal en rooster ze ca. 25 min. in de oven. Ze mogen zwart blakeren.
  • 2 Neem uit de oven, doe in een plastic zak en sluit af. Laat 30 min. staan. Zo kun je de paprika’s makkelijker pellen. Pel de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Doe het vruchtvlees in een kom. Week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit en doe bij de paprika in de kom. Voeg de amandelen, komijn, 1/3 van de olijfolie, knoflook en rode wijnazijn toe en pureer met de staafmixer tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Pel de sjalot en pluk de blaadjes van de peterselie. Doe voor de salsa verde de sjalot, augurk, kruiden, dragonazijn en de rest van de olijfolie in een kom. Pureer met de staafmixer tot een dikke salsa. Meng de kappertjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Verhit 3 el olie in een koekenpan en braad het vlees in 4 min. rondom aan. Leg het in een ovenschaal en steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees. Bak het vlees 25-30 min. in de oven of tot de kerntemperatuur 55 °C is.
  • 5 Verpak het vlees los in aluminiumfolie. Laat 10 min. buiten de oven rusten. Snijd op de draad in plakken en serveer met de romesco en de salsa verde.

Malse entrecote aan het stuk met twee salsa's is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Halloweencake
Nagerecht
Bekijk recept