Witlofsoep met geitenkaas, dille en geschaafde amandelen

4
30 min-
Soep
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In diepe pan olie verhitten en ui 3 minuten zachtjes bakken. 8 el witlof apart houden. Rest witlof en knoflook aan ui toevoegen en 2 minuten meebakken. ¾ l heet water en bouillonblokjes toevoegen, al roerend aan kook brengen en 10 minuten koken. Amandelen in droge koekenpan al roerend lichtbruin laten worden. Op bord laten afkoelen. Korst van geitenkaas snijden. Kaas op bord met vork fijnprakken en met apart gehouden witlof, dille en amandelen mengen. Soep na 10 minuten koken met staafmixer pureren. 2 el geitenkaasmengsel door soep roeren. Rest geitenkaasmengsel in bergjes midden op 4 warme soepborden of in kommen scheppen. Soep er omheen scheppen. Direct serveren. Lekker met geroosterd volkorenb

Witlofsoep met geitenkaas, dille en geschaafde amandelen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witlofsoep
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept