Chinese roerbakrijst met sugarsnaps en knoflook

4
60 min-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken. Verhit 1 el olie in de wok en bak hierin de vleesreepjes met de spekreepjes, flink wat (versgemalen zwarte) peper, een snuf zout en ½ tl gehakte knoflook gedurende 8 min. Voeg ¾ lente-ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de oestersaus en warm het geheel goed door. Voeg evt. extra peper toe. Kook ondertussen de sugarsnaps 3 min. in ruim kokend water. Giet ze af. Verhit de rest van de olie in wok of hapjespan en bak hierin 5 min. de rijst en de rest van de knoflook. Voeg de sugarsnaps toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de geroerbakte rijst over 4 borden of kommen en schep de Chinese vleesreepjes erop. Bestrooi met de achtergehouden lente

Chinese roerbakrijst met sugarsnaps en knoflook is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept