Knolselderijsoep

4
60 min-
Soep
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit 3 el olie in een soeppan en fruit de ui en bladselderij 5 min. zonder te laten kleuren. Voeg de knolselderij, jeneverbessen en laurier toe en bak ca. 2 min. mee. Schenk er de bouillon bij en breng de soep aan de kook. Temper het vuur en laat het gerecht 15 min. zachtjes koken. Voeg de room toe en kook de soep nog 10 min. op zacht vuur. Haal de laurierblaadjes uit de soep, schep de helft van de soep in een pannetje en pureer deze met de staafmixer tot een grove puree. Voeg de puree weer toe aan de rest van de soep in de grote pan en roer alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout. Strijk de resterende olie op het stokbrood. Verhit de grillpan en grill het brood aan beide kanten goudbruin en krokant tot crostini’s. Besmeer de crostini’s met paté. Verdeel de soep over 4 diepe borden, strooi er de bladselderij over en presenteer er de crostini’s bij.

Knolselderijsoep is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep met linzen en spek
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse knolselderijsoep
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige knolselderijsoep
20 min-
Bekijk recept

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep met linzen en spek
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse knolselderijsoep
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige knolselderijsoep
20 min-
Bekijk recept